Pages

Mar 21, 2011

Kuat Makan Tanda Bahagia?

Assalammualaikum. Hai.

Tajuk adalah bertujuan semata-mata untuk menyedapkan hati sendiri. Haha. Apakah? Sebenarnya otak saya asyik membayangkan makanan. Baru lepas makan dah fikir nak makan apa lagi nanti. Kalau belum makan lagilah merepek. Tengah lapar, lagi banyak rekaan yang saya cipta. Adakah ini tanda sedang berbahagia atau mungkin saya berada dalam tekanan?

Hujung minggu yang memang menggembirakan saya. Muahaha. Kenapa? Sebab apa yang saya termengidam, semuanya dah dapat! Yummy! Saya tak tahu macam mana satu hari nanti saya mengidam pembawakan budak. Sedangkan sekarang saya sangat banyak mengidamkan macam-macam. Nasib baik yang dingidamkan mudah / senang nak dapat. Kalau tidak, lagi pening. Btw, kenapa saya guna perkataan mengidam? Hehe.

Mengidam - seseorang itu mengalami keinginanan yang sangat tinggi untuk makan sesuatu. Nyum3. Sebut pun dah terliur. Hati rasa macam memang NAK SANGAT. Usaha pujuk orang sebelah. Kalau tak dapat, merajuk buat perang dingin tak cakap beberapa jam. Air mata pula mula nak mengalir. Dah macam budak-budak yang tak dapat gula-gula. Tapi kalau dapat, Subhanallah. Syukur sangat dapat makan, dan rasa puas sangat-sangat. Terima kasih, Ya Allah.

Sabtu kami lepak di JJ dan saya target Donut Big Apple (white choc + nestum). Yummy! Sangatlah happy bila dapat merasainya (bukan rasa je, makan habis). Tapi bukan satu, 2 pieces selamat masuk dalam perut comel saya. Kemudian, encik tunang pergi ambil Yong Tau Fu. Saya join sekaki, haruslah kan? Haha. Last, saya tengok claypot. Dah teringin pula dengan Claypot Blackpepper Chicken Rice with Salt Fish. Encik tunang pula ikutkan saja. Mana tak naik lemak.

Itu kisah Sabtu, Ahad pula kami ke Greentown Mall. Niat nak hantar jubah sahaja. Saya singgah beli kudap-kudapan, encik tunang cakap jom ke Food Court. Encik tunang pesan Nasi Goreng Pattaya dan saya pula Kue Teow Kerang. Sementara menunggu, saya makan rojak buah dan roti kaya. Sedap roti cicah teh tarik. Haha. Malam, encik tunang minta buatkan maggie. Ikutkan hati nak join sekali. Tapi terpaksa tahan. Sedar diri makan dah melampau-lampau. Encik tunang je tak sedar diri lagi.

Itu belum lagi si coklat Danson dan Kinder Bueno yang ada dalam peti sejuk. Haish! Kalaulah badan ni boleh naik / kembung macam belon kena tiup, alamatnya ~ tak nak cakap. Kata-kata itu satu doa. Sekarang tengah berharap dapat rasa macaroons pulak. Zue! Boleh pos? Muahaha. Bye!

p/s : kesimpulannya, saya tak tahu kuat makan ni disebabkan oleh tekanan berdepan dengan hari besar (otak pusing) atau sedang berbahagia sebab dah lama lagi nak kahwin (hati bunga-bunga). Whatever it is, a very big thanks to Encik Tunang. XOXO.

2 comments

zuezul said...

dyg, lets have macaroons once u here..so kalau da mengindam sure mesti nafsu tu akan membawak ke KL kan..jom..hehehe..

D Yatie said...

hahahaha. tu nt dia kata, "kalau awak bawak budak saya boleh tunaikan." hahaha.

Blog design by Rainy Day