Friday, March 24, 2017

Makan Malam di Medan Ikan Bakar, Muara Sg. Duyung, Melaka

Assalammualaikum. Hai korang. Salam Jumaat. Semoga sihat dan ceria selalu hendaknya. :)

Hujung bulan lepas, Yt seminar kat Melaka. Ala.. Yang Yt cerita Yt salah booking tarikh hotel tempat seminar tu. Huhu. Tak baca lagi? Klik je SINI. Hehe.

Kat Melaka ni selain asam pedas, Yt memang aim for seafood. Tak pernah lagi try restoran seafood yang lain sebab setakat ini, Medan Ikan Bakar Muara Sg Duyung ni tak pernah mengecewakan. Tak ingat dah berapa kali pergi. Ada 3 atau 4 kali kot. 

Untuk memenuhi selera anak teka 4 orang walaupun sebenarnya hanyalah 2 orang. Haha. Jadi, kuantiti yang kami order adalah 'comel' belaka. Luls.

Seekor Ikan Siakap Goreng

Kuah 3 Rasa
Minta kuah asing sebab mengenangkan anak-anak solehah dua orang tu kan.

500 gram Pepahat Masak Cili

1 ekor Sotong Goreng Tepung

5 ekor Udang Masak Asin
Haaaa. 'comel' kan order kami. Hhaha. Berjaya dihabiskan dengan penuh ketabahan. Serius kenyangnyaaaa! Maknanya lepas ni kena order lagi 'comel' dari ni. Hihi. Tak elok membazir. Tak nak geng syaitan. Hehe. Kalau bawa balik pun belum tentu nanti selera nak makan. Huuuu. 

Kos? RM101 termasuk sebungkus nasi lemak Arissa, 4 pinggan nasi dan segelas teh ais. Murah tak murah? Haaa bagi Yt murah. Seafood kan. Yt kalau rasa nak makan seafood memang make sure cash mencukupi. Tak ada la main redah kedai, terus ambil seketul ketam. Oh NO! Haha. Takut tak cukup duit. Haha.

So, korang kalau ke Melaka nak makan seafood; Medan Ikan Bakar Sg. Duyung is recommended!
Read more>>>

Thursday, March 23, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalammualaikum, hai korang! Semoga semuanya sihat sejahtera dan ceria selalu. Hari ni Yt nak join contest dari Lazada bersempena dengan 5th Birthday Lazada Surprise! 

Korang pengunjung setia Lazada tak? Heee. Kami suami isteri pengunjung setia tau. Kalau poket tak berapa nak ada isi je kitorang pejamkan mata dari nak tengok Lazada. Kalau tengok pun, kami berangan dalam hati nak itu nak ini. Haha. 

What do you love about Lazada Malaysia? 

Ehem! Nak jawab apa ni hah? Nak jawab apa? Heeee. Apa yang Yt suka / sayang Lazada adalah kerana kebiasaannya harga yang ditawarkan di Lazada jauh LEBIH MURAH berbanding dengan harga di pasaran. Super sayang bila Lazada buat SPECIAL SALES seperti 5th Birthday ni. Harga yang ditawarkan berganda murah. Siapa tak suka barang murah? Boleh jimat beli barang lain pulak. Hehehe.

Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 

Yeehaaa! Soalan begini yang paling best. Siapa tak suka kalau disuruh pilih 3 produk yang menjadi pilihan hati sekarang. Siapa tahu, dapat salah satu percuma. Ewaaah!

1. Authentic Fossil Large Zip Around Purse (Brown)



Memandangkan dompet Yt yang hilang belum ada pengganti. Makanya, dompet dari Fossil ini telah menawan hati. Bukanlah sebab jenamanya Fossil tetapi kualiti dompet ni yang buat diri jadi lebih tertarik. Produk kualiti tinggi tahan lama walau ganas cara pakainya (Yt le tu sejenis ganas haha). 

2. Philips Pressure Cooker Electric


Haaa. Sebagai seorang mak yang bekerjaya, masa amat singkat dan berharga untuk Yt. Balik kerja Yt sedaya upaya menyediakan makan malam untuk suami dan anak-anak walau penat macam mana sekalipun. Dengan pressure cooker Yt boleh jimat banyak masa memasak dan boleh layan serta homeschooling anak-anak.

3. STAMIDA Mechanical Treadmill Running Machine


Sebagai seorang mak kepada dua anak masing-masing berusia 5 dan 2 tahun, Yt memang tak berdaya nak bersenam di taman rekreasi. Kebiasaannya Yt akan 'bersenam' mengikut anak-anak berlari ke sana sini. Jika ada treadmill, Yt boleh berlari bersama anak-anak dalam rumah. Tak perlu risau anak kena culik dan sebagainya. Boleh juga berpeluh.

How do you think Lazada Malaysia can improve? 

Jujurnya Yt tak pernah mengalami masalah semasa membeli di Lazada. Yt dah beli 2 biji handphone, oven dan steamer tahun lepas. Itu barang-barang besar la kata orang. Heee. Bagi Yt, dari segi pages semasa searching sepatutnya diberi pilihan julat. Contoh yang sedia ada 1 hingga 5 dan mulai 6, pelanggan perlu klik satu persatu sehingga page ke 100 contohnya. Membuang banyak masa dan buat pelanggan jadi bosan.

Yt pernah terdengar masalah postage dari kawan-kawan. Untuk itu, Lazada perlu ambil tindakan terhadap perkara sebegini. Ada yang menunggu lebih seminggu. Jika rak improve, dikhuatiri pelanggan boleh lari. Tak gitu?

What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

Alright. Happy Birthday Lazada Malaysia!!! Semoga terus maju ke hadapan, menjadi pusat pembeli utama rakyat Malaysia yang sentiasa menawarkan harga murah-murah buat semua! Semoga produk yang ditawarkan lebih meluas seperti kereta, contohnya. Contoh ye contoh! Hehe. Semoga terus menjadi pusat membeli belah kami yang MACAM-MACAM ADA!

Ok then, till we meet again. Good luck everyone! Thanks Lazada! 
Read more>>>

Wednesday, March 22, 2017

Saya Jual Pekasam Daging dan Telur Sotong

Assalammualaikum. Hai kawan-kawan! Sihat ke tu? Didoakan semoga semuanya sihat sejahtera serta ceria selalu. Dipermudahkan urusan dunia dan akhirat.

Tajuk tu dah straight to the point. Hehe. Hebahan dari Yt sendiri untuk semua yang bahawasanya Yt merupakan seorang penjual pekasam. Bila sebut pekasam, Yt jamin ramai kawan-kawan terus membayangkan pekasam ikan. Betul tak? Yt dulu pun macam tu. Tapi, sejak tahun 2014 semua tu berubah. Pada tahun tersebut Yt pertama kali makan pekasam daging dan terus jual pekasam daging. 

Kenapa? Sebab pekasam daging sedap lah weh. Hehe. Tak caya nanti Yt share testimoni para pelanggan kesayangan Yt. Tak lama lepas jual Pekasam Daging, supplier kembangkan produk-produk dia dan Pekasam Telur Sotong merupakan antara yang menjadi pilihan utama pelanggan. Jadi, hari ini Yt highlight dua jenis pekasam ini terlebih dahulu lah ye. Hehe.

Pekasam Daging Azrieyta

Pekasam Daging Azrieyta KL
Pekasam Daging Azrieyta dibuat dari bahagian 'daging batang pinang' yang selalu menjadi pilihan ramai. Sumber daging adalah daging tempatan (bukan import), dari orang tempatan yang diketahui cara sembelihan mengikut syarak. Jadi, korang tak perlu rasa was-was. InshaAllah. 

Sehingga hari ini (sejak tahun 2014), Yt tak pernah lagi dapat komen / complain yang pekasam daging Yt jual dagingnya liat. Alhamdulillah. Yt jual makanan yang Yt suka yang Yt yakin pasti ramai juga akan suka makan makanan yang Yt jual. Hehe. Tak caya? Cer try beli satu pek dulu. 

Setiap pek Pekasam Daging Azrieyta beratnya 200 gram, keluaran Bumiputera, produk Muslim dan juga merupakan produk homemade.

Pekasam Telur Sotong Azrieyta 

Pekasam Telur Sotong KL
Pekasam Telur Sotong Azrieyta adalah dari sotong yang kecil. Sebelum ini, pekasam ni adalah dari sotong yang baka besar. Rasanya sama-sama sedap tapi lagi sedap yang kecil ni. Bagi dirikuuu. Haha. Tapi ada je yang bagitahu dia suka lagi yang besar. Biasalah, selera masing-masing kan.

Setiap pek Pekasam Telur Sotong Azrieyta beratnya 200 gram, keluaran Bumiputera, produk Muslim dan juga merupakan produk homemade.

TESTIMONI PEKASAM DAGING

"takyah lauk lain dah.. terbaik lah.."

"nikmat betul"

"senang dimasak dan sedap uolls"

'aritu beli 3 pek tak cukup"

"nyaman x terkata"

TESTIMONI PEKASAM TELUR SOTONG

"marvellous sedap sungguh"

".. sedap .."

"berbaloi sangat.. telur sotong kemain banyak.. puas hati la"

"ye sedap. nanti boleh order lagi"

"yang tak selera jadi berselera"

REVIEW PEKASAM DARI KAWAN BLOGGER

Safura Online Diary

Julia Johari
Fifi Tiez
Ciknaa

Ehem!!! Amacam????! Hehehe. Nak cuba? Boleh dapatkan dari Yt tau. Pekasam boleh pos 1 Malaysia, inshaAllah. Roger je Yt. Jangan malu jangan segan. Yt bukan retis. Ehhh! Apa kena mengena tah. Hahaha. Hubungi Yt dekat mana-mana kalian rasa selesa;

FB Profile: Projek Niaga
Whatsapp: Projek Niaga Ent


Ok, till we meet again kawan-kawan! 
Read more>>>

Monday, March 13, 2017

Premier Suite, The Straits Hotel & Suites

Assalammualaikum. Hai korang. Sihat? Salam Isnin. Semoga semuanya sihat sejahtera dan dibawah rahmat Allah SWT. 

Yt nak review sikit The Straits Hotel & Suites, Melaka yang kami duduk tempoh hari. Sebenarnya, ini kali kedua kami duduk sini. Tapi yang dulu tu Yt tak review lagi. Haha. Mana tah gambar!

Pada asalnya Yt cuma booking Deluxe Room. Nak jimat kan duduk 2 malam. Huhu. Yt seminar kat hotel ni jadi nak mudah booking bilik kat sini juga la. Haaa. Jangan ingat bila Yt g kursus dan family ikut sekali tu PERCUMA tau. Rezeki percuma kalau Yt pergi seorang. Tapi biasanya seminar/kursus memang akan ada pasangan. Bilik dah tentu disediakan. 

Tetapi, masa nak check in nama Yt tak ada malam tu. Sobs! Kami sampai hotel dalam jam 8.30 malam macam tu. Bila check itenary rupanya Yt booking bulan Mac. Gila! Huuu. Dan bila tanya bilik yang available, bilik yang ada cuma Premier Suite. Memang telan ailio. Huhu. Tapi, itu je bilik yang ada bagi dua malam maka mak redha je la. Mak tak boleh claim oi!

Masa urusan tu, Yt cuma niatkan dalam hati untuk keselesaan maksima anak-anak dan juga suami yang jaga anak-anak. Hihi. Memang puas hati la sebab diorang duduk dalam bilik sepenuhnya. Keluar sarapan pagi, mandi pool sekejap dan makan malam. Hahaha. Ok, cuci mata jap ye tengok bilik besar macam rumah ni. Haha. 

 


Haaaa. Masuk bilik je, WOW! Besar haaa. Haha. Masuk je ruang 'dapur' kabinet dia lawa weh dan terus ruang tamu. Macam kebanyakan rumah sekarang. Ruang tamu sekali dapur gitu haaa. Apa tah orang panggil. Studio house ke apa tah. Hihihi. Encik suami pun terkejut ha isteri dia ambil bilik gitu. Realiti kesilapan booking tarikh. Huuuu. Tapi, anak-anak selesa amat. Memang buat macam rumah sendiri lah kata orang. Hoho. 

 


Masuk bilik pulak. Luas juga biliknya. Lebih kurang luas bilik yang Yt duduk sebelum ni. Lagi luas la ruang anak-anak nak bergerak sepanjang hari. Ecececey~ haha.



Almari dia best. Buat lagi best cermin dia besar ha. Puas hati tengok sendiri yang gemuk. Luls.


Premier Suite ada bath tub aka 'kolam kecik' kata anak solehah Nur Arissa Batriesya. Haha. 


Haaaa. Interprem muka anak-anak solehah sikit. Hehe.



Haaaa. View dari balcony depan dan bilik. Premier Suite ni menghadap bandar (City View). Luas sikit pemandangan orang kata kalau tarik langsir tu. Hoho. 

Overall memang puas hati dengan bilik dia. Cuma yang kurang best adalah breakfast kat situ. Dulu pun macam tu. Ingatkan dah improve la tapi rupanya tidak. Makanan dan minuman tak refill sedangkan orang ramai. Haaa gitu. Lepas tu meja pun lambat diorang nak kemas semula. Eh, diorang memang kena improve banyak la service breakfast tu. Huhu.

Swimming pool ada. Cuma kelemahannya tak ada swimming pool untuk budak-budak. Jadi, bertabahlah mak ayah bawa anak mandi kolam dewasa. Hehe. Kami selalu risau dengan anak solehah Nur Aflah Dayyina sebab dia sangat berani. Dia boleh selam kepala dia masuk air acah-acah dia tu pandai berenang tak mau masuk pelampung. Huuuu.

Okay then, till we meet again! Heee.
Read more>>>

Thursday, February 23, 2017

Face Oil Yang Tak Minyakkan Muka Langsung rupanya, WUJUD! Kenalkan ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL

Assalammualaikum. Hai kawan-kawan! Sihat ke tu? Heee. Yt doakan semoga semuanya di bawah lindungan dan rahmat Allah selalu. Hari ni Yt nak berkongsi dengan korang satu produk PurebySafiyyahOsman iaitu Face Oil yang tidak minyakkan muka langsung! 



HENTIKAN MITOS : 

GUNA FACE OIL MUKA AKAN NAIK JERAWAT. 

NO BABE! U WON’T GET MORE PIMPLES IF YOU USE OILS! 

 Founder Purebysafiyyahosman, SafiyyahOsman.


Haaa.. Gitu pesanan dari Safiyyah buat kita semua. Tapi ingat ye, Face Oil PbySO tau. Bukan 'minyak muka' akibat dari seharian memasak di dapur. Hehe. Ok fine, lawak hambar. Luls. By the way, tajuk tu dah terang benderang nak kenalkan kat korang dengan ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL.

Sebelum itu, Yt nak cerita sikit KENAPA FOUNDER PbySO MENGGUNAKAN GOLDEN JOJOBA OIL? Sedangkan kebanyakan produk sekarang semua guna Argan Oil. 

Sebabnya ialah Golden Jojoba Oil ni bagus untuk kulit sensitif kering atau berjerawat. Minyak ni juga merupakan minyak paling dekat dengan minyak yang terhasil dari kulit muka manusia.

Selain itu, Golden Jojoba Oil ni ada 10000000 kegunaan dan kebaikan. Korang boleh guna pada kuku dan rambut. Korang boleh juga buat ia jadi base sebelum makeup. Lagi meletups! Nanti Yt share testimoni customer yang guna face oil Purebysafiyyahosman jadi base sebelum apply foundation. DAN BERAPA RAMAI DAH CUSTOMER YANG SANGAT BERPUAS HATI GUNA ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL Purebysafiyyahosman ni. Alhamdulillah.

Dan yang paling best ialah tekstur ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL yang sangat sangat ringan & mudah serap. Memang tak terasa minyak dia. Besttttttttttttt! Yt bukan sekadar tulis ni tau. Yt memang pengguna Face Oil ni. Memang best!


Fakta ESA Golden Jojoba Face Oil yang korang wajib tahu! ;)

1.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL tidak berminyak bila dipakai pada muka/wajah. Caranya mudah sahaja; hanya titis 1 titis di tapak tangan, warmkan dan ratakan ke seluruh wajah. Pakai setiap pagi dan malam sebelum tidur.

2.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit jenis berjerawat aktif bernanah. Macam Yt cakap kat atas tadi, minyak ini adalah minyak yang paling dekat dengan minyak yang dihasilkan oleh sebum kita. So bila pakai, muka tidak akan rasa berminyak dan paling best, minyak-minyak jahat yang keluar berlebihan pun dah tak ada! Sebab Golden Jojoba oil ni memang power bab control pengeluaran minyak di muka kita.
3.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL boleh dijadikan sebagai alas sebelum menggunakan foundation. Jadi, sesiapa yang jenis muka berminyak bila pakai make up sekejap pun dah hilang. Atau sesiapa yang jenis kulit kering bila pakai makeup nampak mengelupas or bercampuk-campuk; dicadangkan agar korang guna la Face Oil ni sebelum pakai foundation. Dijamin terbaik - Makeup kekal lama dan muka tidak akan berminyak dan tak akan nampak langsung la kulit kering mengelupas area dahi or hidung kalau jenis kulit kering.
4.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL boleh pudarkan parut jerawat lama dan jerawat baru. Syaratnya ialah konsisten tiap hari 1 titis waktu pagi, 1 titis waktu malam. Kalau parut jerawat lama boleh hilang, apatah lagi parut yang baru. Solusinya ialah pakai dan guna secara konsisten.
5.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL akan meningkatkan daya ketahanan kulit wajah kita. Kulit tidak mudah luka dan tak mudah sensitif. Untuk muka kering diusia 40an kalau konsisten guna, jeragat baru tak akan naik di wajah. (jom beli dekat mak kita!)
6.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL boleh mengurangkan garis dan kedutan kecil pada kulit orang yang kering, normal atau berjeragat. Face Oil ini akan sentiasa lembabkan kulit kita dengan minyak yang baik. So kulit akan sentiasa lembut, lembab dan nampak glowing.
7.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL juga boleh membantu korang jika ada eczema atau psoriasis di muka. Pakai setiap hari. InshaAllah eczema atau psoriasis korang akan hilang secara perlahan dan kawasan tersebut akan sentiasa lembab dan ada minyak baik.
8.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL menghalang pertumbuhan jeragat baru dan mengelakkan wajah dari mudah tumbuh jerawat bernanah. Sebab Face Oil ni akan bagi minyak baik sahaja ada di wajah kita. Minyak jahat semua dia kick. Dan PH kulit kita akan ada dalam keadaan yang normal.


Macam mana? Best ke tak best? Best uols. Yt tak nafi sebab Yt sendiri pengguna Face Oil PbySO ni. Yt memang jenis kulit agak berminyak, rajin jerawat nak datang bertandang. Alhamdulillah guna face oil ni tak pula kulit bertambah berminyak. Dan jerawat pun macam segan nak tumpang duduk di wajah. Haha. Kalau ada pun, cepat perginya. Gittuuu. 

Yt kongsikan testimoni-testimoni hebat penggunaan ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL untuk korang tengok ye. Bukan cakap kosong semata orang kata. 


TAK BUAT MUKA BERMINYAK / KAWAL LEBIHAN MINYAK

ESA Golden Jojoba Face Oil Tak Buat Muka Berminyak

ESA Golden Jojoba Face Oil Mengawal Lebihan Minyak Muka Kita


KULIT KERING PULIH SEPERTI SEBELUMNYA

ESA Golden Jojoba Face Oil Pulihkan Kulit Kering


KULIT LEMBAB / SEKATA / JATUH CINTA

ESA Golden Jojoba Face Oil Melembabkan Kulit


PARUT LAMA HILANG / PARUT PUDAR

ESA Golden Jojoba Face Oil Hilangkan Parut Lama

ESA Golden Jojoba Face Oil Pudarkan Parut


RUAM / ALLERGY HILANG & ECZEMA SEMAKIN BAIK

ESA Golden Jojoba Face Oil Hilangkan Ruam / Allergy serta Eczema Semakin Baik

EHEMMM! 


Banyakkan testimoni penggunana ESA Golden Jojoba Face Oil ni. Korang tak rasa ke korang kena cuba? Hehe. Tak perlu takut nak mencuba sebab PurebySafiyyahOsman tidak menggunakan bahan kimia langsung. Bahan-bahannya terdiri dari bahan organik. Ni Yt belanja lagi testimoni pengguna produk PurebySafiyyahOsman tau.






Amacam??! Nak kulit cantik dan sihat dengan produk yang diyakini? PbySO adalah homemade based, semulajadi, tiada bahan kimia, bebas pewarna,pewangi tiruan dan pengawet. 

Nak cuba boleh dapatkan di;


atau


atau

Handphone: +60194163319 

atau

Website: www.purebysafiyyahosman.com 

atau

boleh dapatkan di dari stokist dan agent 
yang ada di malaysia dan singapura. 

Nak tengok testimoni Yt sendiri, klik SINI.
Read more>>>

Tuesday, February 21, 2017

Percutian Riang Ria di First World Hotel

Assalammualaikum. Hai korang! Sihat? Moga semua yang singgah disini sihat sejahtera dan dirahmati Allah AWT. Bulan depan cuti sekolah kan? So, musim cuti sekolah yang akan datang ni, dah ada ke yang plan nak pergi mana-mana? Atau belum ada plan apa-apa lagi?

Haaa. Kalau tak ada idea nak pergi mana-mana lagi, apa kata korang usha Genting Highland. Mesti ada yang kata, apa je la yang ada kat Genting Highland tu. Haish! Macam-macam ada kat situ sekarang ni. Korang je yang lama dah tak naik. Hehe. Meh Yt kongsi sikit tentang Genting Highland kat korang yang masih belum nampak apa yang menarik di Genting Highland. First of all, apa yang korang wajib tahu ialah; Genting Highland terletak di negeri Pahang Darul Makmur. 

Genting Highland
Terdapat pelbagai tempat menarik kat Genting Highland ni tau. Antara tempat yang popular di kalangan pengunjung ialah Genting Highlands Strawberry Leisure Farm. Kat sini korang boleh petik strawberry segar direct dari ladang. Korang boleh makan ice cream strawberry handmade dan juga boleh minum teh strawberry sekali. Best tak best? ;)




Selain tu, buat korang yang terasa macam nak pergi Cameron Highland dan pada masa yang sama nak juga pergi Genting Highland. Haaaa... jangan risau sebab kat sini ada Mini Cameron Highlands Garden. Jadi, korang boleh la datang singgah sini untuk shopping sayur-sayuran yang segar macam di Cameron Highland nun. Bukan itu sahaja, sebelah Mini Cameron Highland ada Western Food & Steak Restaurant. Dengan cerita, makanan western kat situ sedap. Korang try tau! 




Ok lah. Asyik cerita pasal tempat menarik je kan, jom kita explore sikit tempat penginapan kat Genting Highland ni. Kalau korang nak booking and cari hotel kat Genting Highland ni, korang boleh try search kat Traveloka. Kat situ ada banyak list of hotels yang boleh korang usha mengikut budget dan keselesaan korang. Antara hotel yang best untuk menginap kalau korang ada kat Genting Highland ialah First World Hotel yang awesome. Hotel bertaraf 3 bintang ni antara hotel yang terbesar di dunia kerana memiliki sebanyak 7351 buah bilik. Besar kan? Hotel ni ade banyak type of bilik, dan yang paling famous ialah Y5 Triple room, Superior Deluxe room, dan World Club room. 

Superior Deluxe Room

World Club Room

Y5 Triple Room

Tapi yang paling bestnya pasal First World Hotel ni adalah, dia ada Indoor Theme Park! Theme park ni terletak di bawah First World Hotel dan dikenali sebagai First World Plaza. Korang boleh check in masuk hotel and terus bawa family main-main kat theme park kat sini. Macam-macam jenis permainan ada such as Reindeer Cruiser, Vision city, Fantasy World, Fun land and many more. Selain itu, bagi korang yang tak nak pergi indoor theme park pun tak de hal, dah nama pun plaza kan, of course la ada tempat nak shopping bagai.

Funtasy World

Reindeer Cruiser

Vision City

Bukan tu je tau! Korang boleh jalan-jalan sambil menikmati setiap suasana ruang yang menarik terdapat di First Wolrd Plaza ni. Plaza ini dibahagikan kepada beberapa sayap yang menggambarkan destinasi pelancongan yang terkenal seperti Paris, Venice, Times Square, Universal Walk, Swiss Alps, Champs-Élysées dan mereka sendiri Genting Walk. Siap ada perkhidmatan gondola bagai, so terasa la ala-ala seperti ada di Venice.



Orait, tak complete pulak rasanya kalau tak cerita tempat makan mana yang best dekat First World Hotel ni macam yang Yt cakap kat atas tadi, kat bawah hotel ni ada First World Plaza kan. So, kat sini ada satu tempat makan yang sedap dan best namanya The Food Factory, terletak di tingkat 3 dalam First World Plaza sendiri. Korang cakap je nak makan apa kat situ, macam-macam ada! Dia buat buffet style. So ade dua session; sama ada korang nak msuk waktu time breakfast dorang da start bukak daripada pukul 6.00am – 11.00am. Then after that, dorang da start for next session which is tea time, from 1.00pm to 5.00pm. 




Jadi, kesimpulannya ialah memang tak rugi kalau korang menginap di First World Hotel ni. Ianya sangat worth it, dan yang paling best semua orang akan pulang dengan memori yang seronok dan juga gembira! Tak gitu? Semoga entri ini dapat membantu meleraikan kesusutan dan kebuntuan korang memikirkan aktiviti di musim cuti sekolah akan datang.

Read more>>>
"Ya Allah, peliharalah Nur Arissa Batriesya dan Nur Aflah Dayyina, dan sihatkanlah mereka. Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, jadikankah Nur Arissa Batriesya dan Nur Aflah Dayyina sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Amin.

Iklaneka

Popular Posts

Copyright © Kalam D'Yatie Designed by azhafizah.com